Pravila u Karlovcu nisu jednaka za sve; poručuje Marina Novaković Matanić

“U ovom gradu pravila ne vrijede za sve jednako“ poručila je danas Marina Novaković Matanić u svom priopćenju. Ona navodi kako su vijećnici SDP-a kada su prikupljali potpise za besplatne udžbenike zatražili dozvole od grada za korištenje javne površine kod Opće bolnice Karlovac. Za to im je izdana faktura.

Nekoliko tjedana na istoj toj lokaciji nalaze se molitelji protiv abortusa zajedno sa svim svojim popratnim sadržajima.

12. listopada uputila sam vijećničko pitanje predsjedniku Gradskog vijeća Grada Karlovca, da mi dostavi rješenje o korištenju ove javne površine. Pročelnik Davor Bartolac danas mi je dostavio odgovor da tijekom mjeseca listopada, apsolutno nitko nije zatražio korištenje ove javne površine, kaže Novaković Matanić.

Ne mogu da se ne zapitam što gradske službe rade već tjednima u gradu Karlovcu, prvenstveno komunalno redarstvo, ali isto tako zašto određena pravila za jedne vrijede, a za jedne ne. Kakvu poruku Gradska uprava šalje s ovakvim ponašanjem svim građanima. Ovim putem pozivam komunalnog redara da ukloni sve pokretne naprave s javne površine koja se koristi bez odobrenja, a da se naplati kazna organizatoru ove akcije, zaključuje Novaković Matanić.