Sastanak s gradonačelnikom; kreće sanacija klizišta u Vukmaniću

Još dva sastanka gradonačelnika i mještana gradskih četvrti i mjesnih odbora održana su jučer u Vukmaniću i Knez Gorici. Susret je organiziran da bi se na licu mjesta dobilo mišljenje građana o problemima koji ih muče, a na čije bi rješavanje mogla utjecati gradska uprava. Vukmanci su svoje probleme iznijeli na sastanku u Društvenom domu u Vukmaniću.

Iako su zadovoljni projektima koje su odradili u sklopu programa Kakvart, stanovnici Vukmanića već nekoliko godina najviše problema imaju s klizištima. To im je, kažu, prioritet koji bi željeli da Gradska uprava riješi.

Gradonačelnik, pročelnici gradskih upravnih odjela, direktori gradskih tvrtki i ravnatelji ustanova došli su mještanima prezentirati učinjeno do sada, ali i saslušati njihove prijedloge. Što se tiče klizišta, kažu, sve ide prema planu.

  • Ovjde je evidentirano jedno od klizišta visokog rizika, koje je nastalo uslijed elementarnih nepogoda, i poplava i odrona. Ono je u postupku javne nabave izvođenja radova, a u ovoj godini smo napravili glavni projekt koji je prošao kontrolu. Radi se o duljini potpornog zida od 44 metra koji će ujedno imati temeljne četiri armirano-betonske stope koje će podržavati zid od gambiona, pojasnila je gradska pročelnica Martina Furdek Hajdin.

Vrijednost radova je oko pola milijuna kuna, a radovi bi, ovisno o vremenskim prilikama, trebali biti gotovi do kraja godine.