Znanstveni skup “Hrvatski prirodoslovci 25” u Gradskoj knjižnici

Odjel za prirodoslovlje i matematiku Matice hrvatske već niz godina, počevši od osamostaljenja Hrvatske, sustavno radi na promicanju znanosti i njeguje sjećanje na hrvatsku kulturnu baštinu priređujući znanstvene skupove i predavanja. U Karlovcu se danas održava 25. po redu znanstveni skup Hrvatski prirodoslovci.

Nakon što je nekoliko godina održavan u Zagrebu, Skup se svake godine organizira u drugom dijelu Hrvatske kao bi se nastavila tradicija prisjećanja na vrhunska postignuća hrvatskoga prirodoslovlja i prirodoslovaca te se javnost nastoji upoznati s doprinosom znamenitih ljudi iz prošlosti. U sklopu skupa održava se 20-ak predavanja, a cilj je popularizirati prirodoslovlje, ali i upoznati mlađe generacije s istaknutim hrvatskim znanstvenicima kroz povijest.

Predstavlja se i šest izvornih znanstvenih radova, koji imaju posebnu važnost, a neki su i pravo iznenađenje, čak i za domaću javnost. Predavači su vrhunski poznavatelji područja o kojem se govorilo, profesori i akademici koji se rado odazivaju ovakvim skupovima.

Skup završava poslije 18 sati.