Povodom obilježavanja 25. obljetnice ustroja predstavljena monografija 129. brigade

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Trgu 129. brigade i Svetom misom za poginule i umrle pripadnike u crkvi Presvetog Trojstva obilježena je 25. obljetnica ustroja i osnivanja 129. brigade. Ovaj jubilej članovi Udruge obilježili su i izdavanjem dugoočekivane monografije.

Na 350 stranica monografije prikazano je samo stvaranje države te obrana Hrvatske i Karlovca. Sadrži i popis svih članova 129. brigade, 220 fotografija te 15 zemljovida. Pripadnici 129. u jednom trenutku pokrivali su najdužu crtu bojišnice u Hrvatskoj, od Turnja pa sve do Šišljavića. Kroz brigadu je ukupno prošlo nešto manje od tri tisuće ljudi, 1992. godine odlazi u pričuvu s tim da jedna ojačana satnija, oko 200 ljudi, bila je angažirana u sklopu taktičke grupe 137. brigade, kazao nam je glavni urednik monografije Milan Maleš.

129. brigada osnovana je na današnji dan prije 25 godina, u svom postojanju izgubila je 28 pripadnika, a najviše ih je stradalo u Draganićkim Mrzljakima kada je 8. studenog život izgubilo 17 pripadnika. Svima njima u spomen na zgradi zapovjedništva brigade postavljena je spomen ploča.