Tribina o vojarni Luščić – Grad ima planove, ali iz Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom već dvije godine nema odgovora

Grad Karlovac je još prije dvije godine poslao zahtjeve za darovanje tri nekretnine, Vojno skladište Tićarnica, Skakavac i vojarnu Luščić u sklopu akcije ”Projekti 100” Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom. Ima li kakvih pomaka pokušala je doznati Mreža udruga KAoperativa koja je organizirala javnu raspravu o vojarni Luščić. Na žalost iz DUUDI-a koji je u međuvremenu promijenio ime u Središnji državni ured za upravljanje državnom imovinom nitko se na raspravi, unatoč pozivu, nije pojavio.

– U više navrata smo se raspitivali što će biti s tim, očekivali smo da ćemo biti pozvani na sastanak gdje bismo prezentirali ideje Grada Karlovca vezano za te nekretnine, ali na žalost još uvijek nismo dobili nikakav poziv, kazao je gradski pročelnik Davor Bartolac.

Formiranjem Vlade, pročelnik očekuje da će se stvari ipak pokrenuti. Prema sadašnjem stanju prostor bivše vojarne Luščić planiran je kao mješovita stambeno-javna namjena na kojem se mogu graditi stambene zgrade, ugostiteljsko turističke građevine, sportsko- rekreacijske građevine, šetališta, dječja igrališta, vrtići pa čak i bazen. No taj plan podložan je promjeni.

– U okviru izrade urbanističkog plana uređenja građani će moći reći svoje ideje i u tom postupku ćemo vidjeti što je ono što najviše treba građanima ovog grada te što je na kraju biti na tom području. Ovo što sam rekao što sve tamo može biti je samo jedna od mogućnosti, dakle ako to građani žele postoji mogućnosti da na tom prostoru bude i takav jedan sadržaj, pojasnio je pročelnik Bartolac.
Sve su to samo ideje i planovi, no bez blagoslova Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, prostor vojarne Luščić i dalje će biti ruglo gotovo u samom središtu grada.