Do kraja godine sportska dvorana na Borlinu

Karlovac će do kraja godine imati još jednu sportsku dvoranu. Radi se o privatnoj investiciji tvrtke FIK u vlasništvu Želimira Feitla. Dvorana veličine 45 x 25 metara vrijedna je 3,5 milijuna kuna, a služit će kao trenažna dvorana za rukomet, odbojku, mali nogomet te borilačke sportove.

Zgrada koja je Karlovčanima najpoznatija po tome što je u njoj bio Ka-plast sagrađena je 70-ih godina prošlog stoljeća. Kad je DS-Smith kupio tvrtku, nisu željeli kupiti zgradu na Borlinu, pa ju je kao fizička osoba kupio Želimir Feitl. Za vrijeme Ka-plasta ovdje su vježbali karatisti istoimenog kluba.

Podršku projektu dali su i predstvanici gradske uprave, a gradonačelnik Damir Jelić je istaknuo da će izgradnjom ove dvorane Karlovac biti u vrhu prema broju dvorana na broj stanovnika. Jelić je podsjetio na investicije na Dubovcu te kod Ekonomske škole koje su novoizgrađene te istaknuo da najstarijoj hrvatskoj sportskoj dvorani, onoj na Rakovcu predstoji projekt energetske učinkovitosti na kojem se radi. U Grabriku se pak rješavaju imovinsko – pravni odnosi.

Na našim je prostorima rijetkost da se spoji dio osobne razine koji ima financijsku snagu s radom za opće dobro istaknuo je Jelić.