Gradonačelnik Damir Jelić i župan Ivan Vučić organizirali prijem za najuzorniju hrvatsku seosku ženu

Karlovački župan Ivan Vučić i gradonačelnik Damir Jelić danas su ugostili najuzorniju hrvatsku seosku ženu, Tamaru Krklec Čvangić, koja je ovu titulu ponijela prošli vikend na izboru u organizaciji udruge “Uzorne seoske žene”. Čestitali su joj na osvojenom prvom mjestu na izboru koji se organizira s ciljem promicanja važnosti seoskih žena i poboljšanja kvalitete života u ruralnim prostorima.

U današnje vrijeme rijetkost je da obitelj iz grada dođe živjeti na selo. Ovo je poruka mladima da svaka obitelj i na selu može živjeti od svoga rada. Zaključili su to župan Ivan Vučić i gradonačelnik Damir Jelić ugostivši najuzorniju seosku ženu Tamaru Krklec Čvangić iz naselja Brodaci nedaleko od Karlovca. Naime, ova obitelj tek je prije nekoliko godina život u Zagrebu zamjenila onim seoskim.

Glavna djelatnost kojom se bave je proizvodnja narodnih nošnji. Osim što izrađuje narodne nošnje, najuzornija seoska žena, točnije cijela njena obitelj, vodi Kuću za odmor kategoriziranu s tri zvjezdice. Kroz imanje godišnje prođe oko tisuću gostiju. Otprilike polovica ih se vraća u posjet, a tada se obično odlučuju na višednevni boravak. Potencijal je to koji karlovački kraj tek treba iskoristiti.

Prilika da se priča o turističkim potencijalima Karlovca i Karlovačke županije proširi bit će sljedeći izbor za najuzorniju seosku ženu čiji će domaćin biti upravo Karlovac.