Stipe Božić u Karlovcu predstavio knjigu “K2 trijumf i tragedija”

K2 Trijumf i tragedija naziv je knjige svjetski poznatog alpiniste Stipe Božića koja je predstavljena sinoć u Zorin domu. Predavanje je bilo i humanitarnog karaktera, jer je sav prihod od prodanih ulaznica namijenjen za obnovu vodotornja u Vukovaru.

Međunarodna alpinistička ekipa sastavljena od Slovenaca, te po jednog Švađenina, Meksikanca i Engleza, s kojima je bio i Stipe Božić, željela je 1993. godine osvojiti vrh K2, drugi najviši vrh svijeta. Bio je to jedan od pokušaja Stipe Božića da se popne na tri najviša vrha na svijetu, a ostali su željeli osvojiti neki od 14 vrhova viših od 8 tisuća metara. Na kraju je to ispao najdramatičniji događaj u životu Stipe Božića, gdje je izgubio člana ekspedicije i prijatelja.

Stipe Božić pričao je karlovačkoj publici o svojim usponima, što planinarskim što životnim. Njegova alpinistička karijera, kaže, je završena. Za uspomenu Božić je Muzeju planinarstva i ekspedicionizma grada Karlovca ostavio dereze s kojima je osvojio tri najviša svjetska vrha.