Tribina “Švegarova baština”

U Knjižnici za mlade održana je tribina pod nazivom “Švegarova baština” povodom šeste obljetnice smrti Zdravka Švegara. Ovaj je karlovački novinar i publicist iza sebe ostavio vrijedne knjige i feljtone, odnosno neizbrisiv trag u sportskom životu grada.

Organizator tribine bila je Karlovačka sekcija Hrvatskog zbora sportskih novinara, a o Švegaru su govorili Jura Ozmec, Željko Šančić i Marijan Bakić.

Počevši od 1969. kada je objavio knjigu “Zlatni jubilej NK Karlovca”, Švegar je kroz desetljeća ispisao stranice i stranice povijesti karlovačkog sporta. Iza njega su knjige “Razvoj sporta u Karlovcu”, “Stoljeće tenisa u Karlovcu”, “Karlovac u hrvatskom sportu”, “Karlovačka Olimpija”, “Čavlek – nogometna legenda”, “Izidor Gross i šah u Karlovcu”, “Kuglački klub Željezničar”, “Povijest gimnastike u Karlovcu”, “Šanac – košarkaški vulkan”, “Košarka Berislava Radišića” i, posljednja, 2010. godine, “U vrtlogu novinarstva”. No, ono na čemu će mu generacije Karlovčana posebno ostati zahvalne su knjige “Karlovac – grad sporta” i “Dva stoljeća športa u Karlovcu”.

Švegarova ostavština je neprocjenjiva, zaključak je tribine uz poruku da će biti ponovljen zahtjev da jedna od karlovačkih ulica ponese njegovo ime.