Učenici doznali više o poduzetništvu u EU i Karlovačkoj županiji

“Naša zemlja, naši proizvodi” naziv je predavanja i radionice koji je u Knjižnici za mlade organizirao Europe direct centar Karlovac u suradnji sa županijskim odjelom za europske poslove i Ekonomsko-turističkom školom. Učenici su imali priliku doznati više o poduzetništvu i tome kako da realiziraju svoje poslovne ideje.

Nakon što je u središtu Europske unije, u Bruxellessu, nedavno održana manifestacija Dani otvorenih vrata, događanja su prenesena na lokalnu razinu. Učenicima su predstavljene teme vezane uz poticanje mladih poduzetnika i što po tom pitanju poduzima Europska unija, i slično.

Sudionike radionice pozdravio je župan Ivan Vučić, koji je učenike upoznao s onim što županija može ponuditi mladima koji žele ostati u Hrvatskoj i razvijati svoje poslovanje ovdje. Bila je to prilika i da Ekonomsko-turistička škola Karlovac predstavi projekte koje provodi, a koji su vezani uz poduzetništvo.

Inače, dio učenika Ekonomsko-turističke škole sutra putuje u Madrid u sklopu programa razmjene studenata Erasmus +, gdje će obaviti praksu. Želja je profesora i nastavnika da se učenici vrate s novim iskustvom koji će primijeniti u svom budućem poslu, koji će nastaviti u svojoj zemlji.