Dva dana obilježavanja 25. godišnjice ustrojstva oklopno mehanizirane postrojbe

Oklopno mehanizirana postrojba Hrvatske vojske Karlovac osnovana je 15. studenog 1991. godine. Kroz prostrojbu koja se tijekom Domovniskog rata borila na području gotovo cijele županije prošlo je 250 vojnika. Udruga proistekla iz postrojbe uskoro organizira obilježavanje 25. godišnjice njezina osnutka.

Udruga veterana oklopno mehanizirane postrojbe osnovana je prije godinu dana. Cilj im je okupiti pripadnike postrojbe, ali i pomoći braniteljima kojima je potrebna pomoć. Uz obilježavanje važnih datuma iz Domovinskog rata, pripadnici udruge žele da mladi doznaju više o događajima iz rata i njihovoj borbi za slobodu. Zanimljivo je da u formiranju i zapovijedanju ovom postrojbom ni u jednom trenutnku nisu sudjelovali profesionalni vojnici i časnici, već je sve bio trud običnih ljudi, radnika, studenata, mehaničara i vozača.

Svečano obilježavanje 25. godišnjice osnutka postrojbe slavit će se dva dana. Prvi dio proslave je u nedjelju, 13. studenog na Orlovcu, dok će svečana akademija biti u utorak, 15. studenog. u Zorin domu. Iz Udruge veterana oklopno mehaninzirane postrojbe pozivaju građane da im se pridruže na svečanosti u Zorin domu, te se upoznaju s ratnim putem ove jedinstvene postrojbe na našem području.