Otvoren najveći hrvatski sajam knjiga Interliber

Najveći sajam knjiga u Hrvatskoj otvoren je danas na Zagrebačkom velesajmu. Oko 300 izlagača predstavit će djela hrvatskih i svjetskih autora, a predviđen je dolazak hrvatskih i stranih književnih zvijezda. Organizirane su razne radionice i susreti s autorima, a zemlja partner ove godine je Kina.

Sajam knjiga koji svake godine privuče oko stotinu tisuća posjetitelja, tradicionalno je mjesto susreta čitatelja i izdavača. Raznovrsna ponuda i prihvatljive cijene mamac su za svakog knjigoljupca. Nedavna najava povećanja PDV-a na knjige uznemirila je male izdavače koji tvrde da bi ih ta porezna promjena uništila. No, nadaju se da do takve porezne reforme neće doći.

Kolika je vrijednost čitanja zna i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je svečano otvorio Interliber i pozvao građane da do nedjelje obiđu Sajam knjiga i učila.

Velik dio Interlibera predstavlja književnost za djecu. Roditelji po povoljnim cijenama mogu svojoj djeci nabaviti omiljene. I ove godine posjetitelje očekuje i Znanstveni kvart koji organizira Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske. Ulaz na Interliber i ove je godine besplatan za sve posjetitelje.