Kobilić i Šišljavić još jednom odsječeni – mještani smatraju da je jedino rješenje podizanje razine ceste

U naseljima uz Kupu još jednom ista slika: u školu djeca ne mogu, otići na posao je prava avantura, a pomaka iz godine u godinu nema. Već pri vodostaju od 640 centimetara u Karlovcu za mještane Kobilića počinju problemi. Cesta od Husja do Kobilića Pokupskog zatvorena je od jučer, a tako će i biti dok vodotaji ne padnu.

Uz cestu su ove godine prokopani kanali, što je uvelike pomoglo za vodu koja se slijeva iz njiva, brži je protok vode, no kad vodostaj poraste ni to ne pomaže. Mještani smatraju da je podizanje razine prometnice jedino rješenje.

Zaboravljeno se osjećaju i mještani Šišljavića koji su još jednom odsječeni od Karlovca. Oni također smatraju da je jedino rješenje podizanje razine D36. Nakon što je to odrađeno u Blatnici tamo problema više nema, stoga apeliraju na Hrvatske vode i ceste da nešto poduzmu.

Karlovac više mještanima ovih područja nije referentna točka što se vodostaja tiče. U posljednje vrijeme pažnju obraćaju na Rečicu 2 na vodomjerima, kada je tamo 700 centimetara, cesta je u Koritinji zatvorena.

Od strane Hrvatskih voda odobreno je kretanje nasipom kanala Kupa Kupa za ovakvih vodostaja, no to nije rješenje, a i predstavlja opasnost za stanovnike. Koliko će još Šišljavić i Kobilić biti odsječeni od ostatka svijeta ovisi o brzini povlačenja Kupe u korito, srećom Korana ih je ovog puta poštedjela i zahvaljujući njenom sporijem rastu spriječene su veće štete.