Uskoro novi, veći restoran na jezeru Sabljaci?

Grad Ogulin nedavno je usvojio izmjene i dopune urbanističkog plana uređenja naselja Sabljaci. Glavni razlog zbog kojeg se išlo u izmjene jest da bi se izašlo u susret investitoru gradnje restorana uz tamošnje jezero, kako bi radovi mogli početi što prije.

Otkako je 6. prosinca 2013. izgorio u požaru, restoran na jezeru Sabljaci nije u funkciji. Velika je to šteta za ovaj kraj, obzirom da su upravo Sabljaci omiljeno mjesto za kupanje i rekreaciju. Restoran je do lani bio u vlasništvu HOC-a Bjelolasica, no za milijun i 170 tisuća kuna zgarište je kupila tvrtka Air Albatros registirana na Krku, koja na ovom mjestu želi izgraditi veći ugostiteljski objekt. Upravo to bio je glavni razlog izmjene urbanističkog plana naselja Sabljaci, kaže Jure Turković, gradonačelnik Ogulina. “Prema bivšem urbanističkom planu uređenja, mogao se graditi samo restoran do 400 m2. Međutim, novi vlasnik je izrazio želju da izgradi veći restoran, do oko 900 m2. Zato nam se obratio s molbom da izmjenimo urbanistički plan, a bilo je tu i nekoliko drugih razloga koje smo mi kao Grad imali”, pojašnjava gradonačelnik Turković.

Novi plan izradio je Arhitektonski fakultet iz Zagreba, a izmjenu su pola-pola financirali investitor i Grad Ogulin. “Nama je u interesu da investitorima olakšavamo da realiziraju svoje projekte. Ja sam već više puta rekao da želim da Grad Ogulin bude prijatelj poduzetnicima, svi su ovdje dobrodošli. Ogulin ima niz prednosti, od svog zemljopisnog položaja, autoceste, pruge, a mi kao Grad im želimo olakšati da se odluče investirati ovdje”, priča Turković.

Od investitora u restoran Sabljaci, u Gradu imaju velika očekivanja, ne samo zbog restorana, već i zbog namjere da revitalizira Bjelolasicu. “Dok je bila u funkciji, Bjelolasica je zapošljavala 150 ljudi. Ako se izgradi restora i Bjelolasica opet stavi u funkciju, možemo očekivati bar 100 radnih mjesta”, nada se gradonačelnik. U Gradu vjeruju u ozbiljne namjere investitora. Čeka se samo objava natječaja i za ovaj dio imovine HOC-a Bjelolasica.