Do ponedjeljka zbog Martinja pojačan nadzor vozača

Zbog blagdana Sv. Martina koji se obilježava ovog vikenda, ali i raznih proslava u njegovu čast koje će se u cijeloj Hrvatskoj organizirati tijekom studenog, policija upozorava na veći broj alkoholiziranih vozača koji će sjesti u svoje automobile.

Na veći broj pijanih vozača ukazuje i statistika prema kojoj je za vrijeme prošlogodišnje proslave Martinja  118 vozača zatečeno da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola, a 2014. godine 58 vozača. Također, tih dana prošle godine dogodile su se 34 prometne nesreće (14 s ozlijeđenim osobama i 20 s materijalnom štetom), a u četiri nesreće uzrok je bio alkohol.

Budući da se i ove godine tijekom studenog očekuje veći broj alkoholiziranih vozača, policijska uprava će od 11. do 14. studenog provoditi pojačanje mjere nadzora sudionika u prometu koje su usmjerene upravo na vozače koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola, kao i njihovog isključivanja iz prometa.

Policija uz to upozorava vozače da pripaze, te ako su konzumirali alkohol ne sjedaju za upravljač svog automobila, već pokušaju naći alternativni prijevoz, kao što su javni gradski prijevoz, taksi ili neka ih vozi osoba koja nije pod utjecajem alkohola.