Od iduće školske godine svi učenici u istim majicama

Učenici dugoreške Osnovne škole Ivan Goran Kovačić od iduće školske godine imat će školsku uniformu. Radi se o inicijativi roditelja koji su željeli da svi učenici imaju jednaku odjeću. Radi se o majicama dugih i kratkih rukava, za koje bi roditelji izdvojili do 250 kuna godišnje.

Donja škola kako ju zovu stanovnici Duge Rese prva je škola u Karlovačkoj županiji koja je pokrenula inicijativu za uvođenje školske uniforme. Prijedlog za uvođenje školske odjeće došao je od Vijeća roditelja, a odluka o uvođenju jednake odjeće za sve prihvaćena je od velike većine roditelja.

U matičnoj školi više od 60 posto roditelja bilo je za uvođenje školske uniforme, dok je taj postotak u područnoj školi u Bosiljevu bio puno veći, čak 86 posto. Zanimljivo je da će učenici sami moći odabrati koju boju i logo žele na uniformiranim majicama. Do znaka koji će predstavljati školu doći će se putem likovnog natječaja.

U školi koja ima 406 učenika nadaju se da će potaknuti i druge škole u Karlovačkoj županiji da se odluče za uvođenje školske uniforme ili barem jednake odjeće za sve učenike.