Karlovačka knjižnica svoj dan proslavila čitanjem bajki

Hrvatske knjižnice danas slave svoj dan. Još 1960. godine 11. studenoga Sabor je donio ukaz o proglašenju prvog Zakona o bibliotekama, a danas se on obilježava kao Dan hrvatskih knjižnica. Dan hrvatskih knjižnica prvi je puta obilježen 2010. godine na Interliberu, kada je predstavljena i kampanja Imam pravo znati, imam pravo na knjižnicu. Karlovačka Gradska knjižnica svoj dan je obilježila čitajući bajke s najmlađima.

Dan hrvatskih knjižnica ove se godine odvija pod sloganom “Knjižnice za bolje sutra. Budimo aktivni, zagovarajmo zajedno!” kako bi se osnivače, korisnike, suradnike i širu javnost potaknulo ne samo na razmišljanje o tome što knjižnica znači za njih i njihovu zajednicu, već i na zagovaranje širenja i modernizacije hrvatskih knjižnica, kao mjesta na kojima svatko može pronaći potrebne izvore za stjecanje novih znanja i vještina te prostor za susrete sa suradnicima i prijateljima.

Dan knjižnice u Karlovcu posvećen je bio najmlađima. U suradnji s Gradom Karlovcem organizirano je čitanje priča i bajki.

Sa željom da se u obilježavanje Dana knjižnice uključe i mladi, objavljen je natječaj za Najbolji selfie u knjižnici na temu Što mi znači knjižnica. Za prve tri najbolje fotografije osigurane su nagrade, a javno proglašenje pobjednika bit će na Središnjoj svečanosti Dana hrvatskih knjižnica u Zagrebu.