Osnovna škola Žakanje i Područna škola Zagorje Ogulinsko imaju najljepše školske vrtove!

U studiju HRT-a dodijeljene su nagrade za najljepše školske vrtove. Zajednički je to projekt HRT-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja. U Karlovačku zupaniju stižu čak dvije nagrade, koje su zaslužili Osnovna škola Žakanje i Područna škola Zagorje Ogulinsko.

Projekt “Naljepši školski vrtovi” nastao je na temelju emisije Hrvatskog radija “Slušaj kako zemlja diše” urednice Lidije Komes, i to prije 21 godinu. Od početka ga je podržalo resorno ministarstvo. Svaka škola oblikuje vrt prema svojim mogućnostima i u skladu s klimatskim i drugim uvjetima, čuvajući bogatstvo i biološku raznolikost Hrvatske i njegujući autohtono bilje svojega podneblja. Odabrati najljepše nije lako, kaže Komes. U konkurenciji od čak 130 prijavljenih škola i vrtića, odabrano je pet glavnih pobjednika, a još ih je 20 nagrađeno za postignute rezultate. Među ovogodišnjim dobitnicima nagrada čak su dvije škole iz Karlovačke županije – Osnovna škola Žakanje u kategoriji energetske učinkovitosti, a Područna škola Zagorje za najljepšu područnu školu.

Lani je jednu od glavnih nagrada ponijela dugoreška Osnovna škola “Ivan Goran Kovačić”, a obzirom na ovogodišnje dvije nagrade koje stižu u Karlovačku županiju svi koji su sudjelovali u ovim projektima svi imaju razloga za ponos, kaže župan Ivan Vučić. Našim pobjednicima još jednom čestitamo na rezultatu, a zlatnu povelju HRT-a za najljepši školski vrt ove je godine odnijela Osnovna škola Josip Zorić iz Dugog Sela.