25. obljetnica osnutka slavne 143. ogulinske brigade

Na današnji dan prije 25 godina utemeljena je 143. ogulinska brigada Hrvatske vojske, slavna brigada koja je tijekom Domovinskog rata, od 1991. do 1995. godine, branila ogulinski kraj. Svečanim otkrivanjem spomen ploče na zgradi zapovjedništva, te mimohodom ulicama Ogulina svečano je započelo obilježavanje 25. godišnjice ustrojstva 143. brigade.

Obilježavanje 25. obljetnice ustrojstva brigade započelo je još u ponedjeljak otvorenjem izložbe fotografija i eksponata iz Domovinskog rata u Zavičajnom muzeju u Ogulinu, te koncertom domoljubnih pjesama. Kroz brigadu je tijekom Domovinskog rata prošlo oko 4 tisuće vojnika iz svih dijelova Hrvatske. Njih 83-oje izgubilo je život braneći Ogulin.

Iz 143. brigade proizašla je udruga veterana kojoj je cilj brinuti o braniteljima, te prenositi istinu o Domovinskom ratu na mlađe generacije. 21 godinu nakon Domovinskog rata Ogulin živi sa sjećanjem na sugrađane koji su dali život za slobodu. No, s druge strane, okrenuti su budućnosti.

Na svečanosti obilježavanja 25. obljetnice usnutka 143. brigade sudjelovali su Frankopanska garda, Ogulinske mažoretkinje i Puhački orkestar Grada Ogulina.