Novosel: Iza nas su četiri uspješne i investicijski najjače godine

Iza nas ostaju djela, a naš grad postao je bolji grad i na to smo posebno ponosni, kazao je u svom govoru gradonačelnik Zvonimir Novosel na proslavi Dana grada Jastrebarskog. Bila je ovo ujedno prilika ne samo osvrnuti se na proteklu godinu, već i zaokružiti četverogodišnji mandat budući da su u svibnju iduće godine lokalni izbori.

– Iza nas su četiri uspješne i investicijski najjače godine, od izgradnje vrtića Desinec, izgradnje nadvožnjaka, uređenja perivoja, pa do poslovne zone koja zapošljava oko tisuću radnika i brojnih drugih projekata kojima je Jastrebarsko postao bolji grad za život istaknuo je u svom govoru gradonačelnik Novosel.

Svih tih projekata ne bi bilo bez pomoći svih zaposlenika gradske uprave, ali i svih Jaskanaca koji se trude grad učiniti boljim mjestom. U pojedinim projektima grad prati i Zagrebačka županija od čijeg je župana Stjepana Kožića stiglo novo obećanje.

– Više godina radimo na pripremi novog projekta, a to je izgradnja nove osnovne škole u Jastrebarskom i nadam se da će uskoro ugledati svjetlo dana. Ako vijećnici Skupštine Zagrebačke županije prihvate proračun za 2017. godinu, započet će izgradnja nove osnovne škole ovdje u Jastrebarskom, najavio je župan Kožić.

Godišnja priznanja za doprinos u razvoju grada dobili su velečasni Stjepan Rožanković, tvrtka TDS, Petar Bereček, Stjepan Slemenšek i Svetojanske mažoretkinje. Nagradu za životno djelo dobio je neuroznanstvenik prof. Mirko Dikšić, a posebna nagrada otišla je i u ruke zlatnog olimpijca Josipa Glasnovića.