U Osnovnoj školi Švarča i ove je godine održana tradicionalna radionica izrade lampiona ”Sjećanje na Vukovar” koju škola provodi zajedno s udrugom Hrvatski branitelji motoristi Karlovac. Lampioni će biti pušteni Kupom 17. studenog u 19 sati, večer uoči Dana sjećanja na Vukovar.

Svake godine na radionici se okupi sve veći broj sudionika, oni najmlađi su oslikavali papire i pisali poruke, dok su branitelji motoristi imali zadatak sastavljanja lampiona. Radionice se održavaju već šestu godinu za redom s ciljem očuvanja sjećanja na žrtvu Vukovara.

Inače OŠ Švarča uključila se i u skupljanje sredstava za obnovu Vukovarskog vodotornja. Tako su izradili straničnike na kojem se nalazi motiv samog vodotornja kojeg je nacrtala učenica osmog razreda Magdalena Brozović. Straničnici su prodavani na brojnim mjestima u gradu čime je prikupiljeno 3.600 kuna. Želja škole je uplatiti sredstva prije obljetnice stradavanja Vukovara, a jedan dio straničnika doniran je prošlog vikenda suvenirnici vukovarske bolnice.

Kako je bilo večeras na radionici, pogledajte u galeriji.