Tri edukativne slikovnice o upravljanju vodama danas su predstavljene učenicima Osnovne škole Dragojle Jarnević. Slikovnice su izašle u okviru Dječjeg edukativnog programa Hrvatskih voda, a ovo nije prvi puta da se predstavljaju u Karlovcu.

Učenici 1. i 3. razreda Osnovne škole Dragojle Jarnević saznali su više o upravljanju voda, njihovoj važnosti, ali i poplavama koje su česta pojava u Karlovcu. Radi se samo o jednom u nizu događanja koje od rujna organizira Društvo arhitekata, građevinara i geodeta grada Karlovca pod zajedničkim imenom : 7. karlovački salon arhitekture “Za grad i djecu”. Najmlađi jako dobro reagiraju na ove slikovnice.
Tri edukativne slikovnice o kornjači Hrvoju osmišljene i izdane u razdoblju od 2013. do 2016. godine. Glavni lik Hrvoje predstavlja strogo zaštićenu životinjsku vrstu, riječnu kornjaču. Slikovnice, za koje je tekst napisala Marija Vizner i ilustrirala ih je Martina Zelenika Moon, zajedno su izdane u 11 000 primjeraka, a više od 130 prezentacija slikovnica i predstava o Hrvoju u posljednje su dvije godine educirale gotovo 9 000 djece.