Od idućeg polugodišta školska odjeća u Bariloviću; bit će besplatna za sve učenike

Nakon što su se za školsku odjeću odlučili u osnovnim školama Ivan Goran Kovačić u Dugoj Resi i Žakanje, uniforme će uvesti i Osnovna škola Barilović. No, budući da odjeća stiže već oko Božića, barilovićki učenici će školsku odjeću početi nositi već u idućem polugodištu. Najveća vijest je da će odjeća za sve učenike biti besplatna.

Općina Barilović snosit će sve troškove nabave školske odjeće za učenike tamošnje osnovne škole i tri područne škole. Odjeća neće biti obavezna, no u školi se nadaju da će svi nositi školsku odjeću koja će biti plave boje i imati na sebi grb Općine Barilović.

Škola u Bariloviću trenutno ima 159 učenika i 16 učenika u programu predškole. Uz odjeću, Općina sufinancira prehranu, te školske izlete i nastavu u prirodi. Barilovićka škola može se pohvaliti i svake godine sve većim brojem učenika. Za razliku od škola u Karlovcu koje imaju sve manje učenika, u Bariloviću i područnim školama ih je sve više.

U školi trenutno provode nekoliko projekata, a među njima su “Čitanje ne poznaje granice” koji provode s jednom slovenskom školom, te eTwinning projekti kroz koje učitelji nadograđuju svoja znanja surađujući s učiteljima diljem Hrvatske i Europe.