Dani tehničke ispravnosti vozila – od ponedjeljka besplatno provjerite stanje svog automobila

Od ponedjeljka 21. studenog pa do subote 26. studenog na području cijele Hrvatske provodi se preventivno sigurnosna akcija Dani tehničke ispravnosti vozila. Akciju provode Hrvatski autoklub i Centar za vozila hrvatske zajedno sa stanicama za tehnički pregled, a pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa.

Svog limenog ljubimca imate priliku odvesti besplatno na tehnički pregled, osim onih vozača čija su vozila u terminu redovnog tehničkog pregleda u tom razdoblju. Kontrolira se opće stanja vozila, pregled donjeg postroja, ispitivanje ispušnih plinova, kontrola svjetlosne signalizacije i kočnica.

Prosjek starosti automobila u Hrvatskoj je 13 godina, dakle većinom vozimo stare automobile koje je dobro provjeriti i van redovnog pregleda. Jer u idućem tjednu možete dobiti savjet kako otkloniti neispravnost, a ujedno nema sankcioniranja vozača.
Prvih 15.000 vozača koji dođu na pregled dobit će pakiranje od 3 litre tekućine za pranje vjetrobranskog stakla koja je otporna na smrzavanje do – 25 stupnjeva. Stoga požurite.