Oko 100 polaznika u Ogulinu završilo tečaj za gerontodomaćice

Ogulinsko Pučko otvoreno učilište i Crveni križ prepoznali su potrebe na tržištu rada i pokrenuli zanimljiv projekt osposobljavanja gerontodomaćica. Na području Ogulina puno je starijih i nemoćnih stanovnika kojima je potrebna pomoć u obavljanju svakodnevnih poslova. Upravo zato se žene, ali i muškarci, školuju kako bi im mogli pomoći.

Uz tečajeve za njegovateljicu, dadilju, te pomoćnike u nastavi, u Ogulinu možete završiti tečaj za gerontodomaćicu. Zbog sve većeg broja starijih osoba koje su same, bolesne, i uz to žive na udaljenijim područjima od gradova, Pučko otvoreno učilište odlučilo je pokrenuti osposobljavanje za gerontodomaćice. Do sada je tečaj završilo oko stotinu polaznika.

Neke od gerontodomaćica zaposlene su u ogulinskom Crvenom križu, te svakodnevno brinu o korisnicima programa Pomoći u kući. Jedna od gerontodomaćica je i Danica Mrđa, Ogulinka koja je gotovo trideset godina radila kao knjigovođa. No, nakon otkaza morala je pronaći posao, te se odlučila završiti tečaj za gerontodomaćicu.

Žene koje su pronašle posao pomažući starijim osobama nisu samo sretne što rade, već zato što pomažu onima koji nemaju nikoga i koji se razvesele svaki put kad ih one posjete.