Karlovac u prosincu domaćin Nacionalne konferencije savjeta mladih Republike Hrvatske

Karlovac će idući mjesec biti domaćin održavanja Nacionalne konferencije savjeta mladih, koja će okupiti stotinu sudionika iz općinskih, gradskih i županijskih savjeta mladih iz svih dijelova Hrvatske. Konferencija će biti održana od 2. do 4. prosinca.

Nacionalna konferencija savjeta mladih koja će u prosincu biti održana u Karlovcu kulminacija je dosadašnjeg rada Savjeta mladih Grada Karlovca. Cilj je okupiti aktivne mlade ljude iz cijele Hrvatske koji rade na boljitku mladih u svojim lokalnim zajednicama, osnažiti ih te im omogućiti suradnju i razmjenu iskustava. Očekuje se dolazak stotinjak sudionika iz 43 savjeta mladih iz cijele Hrvatske, najavio je Filip Trezner, predsjednik Savjeta mladih Grada Karlovca.

Među sudionicima konferencije bit će i Vladin institut Republike Slovenije za mlade, koji će predstaviti model “Mladim prijazna občina”, kao primjer dobre prakse za uvođenje licenciranja gradova za mlade.

Konferencija će imati još jednog međunarodnog sudionika koji je prezentirati francuski model funkcioniranja mladih, a riječ je o Nacionalnoj udruzi djece i mladih Republike Francuske. Uz Savjet mladih Grada Karlovca, suorganizatori su Grad Karlovac, Savjet mladih Karlovačke županije, Karlovačka županija i Udruga gradova.