HSU se priprema za lokalne izbore – još ne znaju hoće li u koaliciju ili samostalno

Županijska organizacija Hrvatske stranke umirovljenika danas je održala redovnu izvještajnu skupštinu. Nisu u potpunosti zadovoljni radom u posljednjem razdoblju jer smatraju da umirovljenici i dalje jako teško žive te im je cilj poboljšati uvjete života.

Stranku su dosta opteretili izbori za Hrvatski sabor, osobito oni izvanredni u rujnu, poručio je predsjednik županijske organizacije Josip Sviličić. Sad su pak pred njima lokalni izbori. Glavni zadatak u sljedećem razdoblju će biti ostvarivanje što boljeg rezultata na njima.

Koalira se uvijek s onima koji podrže program stranke, odgovara Sviličić na pitanje hoće li na njih samostalno ili u koaliciji. Umirovljenici žele zadržati svoj status koji je zadnjih godina dosta narušen, stoga će u koaliciju s onima koji će moći ostvariti dio stranačkih planova.

U Karlovcu ima oko 16 tisuća umirovljenika, dok ih je u županiji više od 35 tisuća. To je više od ¼ ukupnog broja stanovnika županije, što nisu zanemarive brojke, pa umirovljenički glas treba uvažiti.

Podršku županijskim umirovljenicima došao je dati i predsjednik stranke s državne razine Silvano Hrelja.