KAoperativa objavila KAOP Manifest

Nakon četiri godine postojanja mreža udruga u nezavisnoj kulturi KAoperativa objavila je dokument pod nazivom KAOP Manifest. U njemu se donose dosadašnje aktivnosti mreže te planovi za sljedeće razdoblje. Naglasak je naravno na obnovi Hrvatskog doma.

Cilj KAoperative prilikom izdavanja Manifesta bio je upoznati javnost s djelovanjem mreže. Prvih je nekoliko godina trajalo oformljivanje same mreže i platforme, a paralelno su provođeni i neki projekti te je građena suradnja s gradom i ostalim partnerima. Oko KAoperative trenutno je okupljeno 12 članica, što će vjerojatno ostati na tom broju, iako su sve udruge kao i inicijative željne suradnje dobrodošle.

Namjera je prijavljivati se na natječaje i širiti djelatnost društvenih aktivnosti na cijelu zgradu, a ne samo Malu scenu, kaže Domagoj Šavor. Za obnovu cijelog Hrvatskog doma treba financirati dobar dio dokumentacije, prošle godine napravljen je Operandum koji je donio gdje je napravljeno prostorno – programsko planiranje.

Kaoperativa bi u sljedećem razdoblju htjela nadogradnju kako programa, tako i širenje mreže korisnika, bolju suradnju s gradom. Ove godine organizirali su i tribine o Starom gradu, vojarni Luščić, Kinu Edison, a tako namjeravaju nastaviti i dalje.