Srednjoškolci još uvijek slabo upoznati s ulogom Savjeta mladih Grada Karlovca

Većina karlovačkih srednjoškolaca ne zna što je točno Savjet mladih, koji su mu ciljevi i aktivnosti, te na koji se način i sami mogu uključiti u donošenje odluka koje utječu na kvalitetu njihova života. Promjeniti to bio je cilj predavanja koje je danas održano u Knjižnici za mlade.

Promicanje i zagovaranje prava, potreba i interesa mladih na lokalnoj razini i aktivno uključivanje mladih u javni život glavni su ciljevi karlovačkog Savjeta mladih. Kultura, aktivizam, obrazovanje, zapošljavanje i socijalna politika mladih neka su od područja koje članovi Savjeta žele poboljšati za svoje vršnjake. Kako postati dio ove priče, srednjoškolci su mogli čuti na predavanju koje je organizirao Europe direct info centar Karlovac.

Predavanja poput ovog organiziraju se kako bi se ispravio porazan podatak iz lanjskog istraživanja, koje je pokazalo da većina srednjoškolaca nije upoznata s postojanjem i svrhom ovog savjetodavnog tijela Gradskog vijeća. Taj rezultat potvrdilo je i istovjetno pitanje postavljeno na samom početku današnjeg predavanje, na koje je odgovor znalo svega nekoliko mladih.

Lani donesen Gradski program mladih vrijedi za razdoblje do 2018. godine, nakon čega će se ponovo provoditi istraživanje o ulozi i svrsi Savjeta mladih. Međutim, sudeći po odazivu na radionice i ostale aktivnosti, očekivanja su da će na kraju tog razdoblja mladi ipak više znati o ovom tijelu koje bi trebalo raditi njima u korist.