“Zima u Karlovcu” s više od stotinu raznih događanja

U Karlovcu će tijekom prosinca biti čitav niz događanja. Sve je počelo još u subotu paljenjem prve adventske svijeće ne velikom vijencu na Trgu bana Josipa Jelačića, a nastavlja se koncertima, izložbama, predstavama i dočecima Svetog Nikole te Djeda Božićnjaka. Događanja uoči Božića ove se godine odvijaju na nekoliko lokacija u gradu.

Trg bana Josipa Jelačića, Aquatika, Gradska knjižnica, Zorin dom, Glazbena škola, Radićeva ulica… božićni će duh biti na svim navedenim mjestima i šire. Ove godine pripremljeno je nekoliko noviteta objedinjenih pod nazivom “Zima u Karlovcu”.

Na Šetalište dr. Franje Tuđmana 9. će prosinca stići sanjke s Djedom mrazom, rekla je zamjenica gradonačelnika Marina Kolaković. Saonice su posebne jer su ih izradili učenici Šumarsko – drvodjeljske škole, dok su poklone kojima će one biti ukrašene izradili učenici Tehničke škole.

Klizalište bi trebalo s radom početi 10. prosinca ako vremenski uvjeti budu povoljni, dok će Božićni sajam ove godine početi 16. prosinca, ove godine OPG-i i obrtnici predstavljaju se na početku Radićeve ulice, dok su udruge na prostoru Aquatike.

U nedjelju, 4. prosinca u 11 sati koncert će na Trgu ispred Aquatike održati rogisti lovačkog saveza Karlovačke županije. 18. je pak prosinca na rasporedu humanitarni koncert za Udrugu Jak kao Jakov, kazala je ravnateljica Aquatike Margarita Maruškić Kulaš.

Za Božić je spremno i 500 učenika Glazbene škole, kao i njihovi profesori. Božićna bajka bit će održana 22. prosinca u Zorin domu. Ove godine profesori Glazbene škole pripremaju čitavu suitu Orešar i ulomke iz baleta Labuđe jezero. Prvi puta će građani Karlovca imati tretman jednog velegrada, poručila je ravnateljica Glazbene škole Snježana Mrljak.

Događanja su pripremljena i u ostalim gradskim ustanovama. Sve ono što je djeci zanimljivo odvijat će se u Gradskoj knjižnici. U Knjižnici za mlade bit će božićni šahovski turnir i božićni turnir Nintendo wii. Gradsko kazalište i ove godine priprema doček sv. Nikole ispred robne kuće Karlovčanka. U kazalištu će 11. prosinca biti besplatna projekcija filma “Carsko putovanje”, a advent ispred Zorin doma počinje 18. prosinca svečanim kićenjem velikog bora, poručila je Renata Kučan iz Odjela za društvene djelatnosti.

Karlovčani i njihovi gosti pozvani su da dođu na neko od događanja, u gradu će biti postavljeni i plakati s detaljnim programom, koji se može pronaći i na internet stranicama Grada te ustanova u kojima će se odvijati program.