Nova stabla na Aleji branitelja

Aleja branitelja od danas je bogatija za 40 novih sadnica. Uz pomoć učenika Šumarsko – drvodjeljske škole i hrvatskih branitelja zasađeno je listopadno stablo mukinja, a radi se o sadnji stabala za sve postrojbe koje su obranile Republiku Hrvatsku.

Projekt sadnje ovih stabala financiran je od strane Ministarstva hrvatskih branitelja, Karlovačke županije, dok je Grad dao zemljište na korištenje za sadnju drvoreda.

Sadnji su se rado odazvali učenici i profesori Šumarsko – drvodjeljske škole, kojima je ovo na neki način praktični dio nastave. U sadnji je danas sudjelovalo šest učenika trećeg razreda kako bi obogatili svoja znanja i vještine. Kako se ovih dana obilježava i Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanja ovo je bila dobra prilika podsjetiti i na važnost strukovnog obrazovanja, istaknuo je profesor Nikola Janjanin.

Što se pak tiče Udruge veterana satnije Rebels oni svoje aktivnosti nastavaljaju već sutra provođenjem projekta “Svaki korak je povijest našega grada” u sklopu kojega će u 9 sati s učenicima osnovnih škola obići spomenike iz Domovinskog rata i nekadašnju prvu liniju obrane Karlovca.