Godišnji koncert KUD-a Korana Slunj

U sportskoj dvorani Srednje škole Slunj članovi Kultruno – umjetničkog društva Korana Slunj održali su godišnji koncert povodom Božićnih i Novogodišnjih blagdana. Publici su tako prikazali sve ono što su radili proteklih godinu dana.

KUD je inače osnovan 1993. godine u karlovačkom prognaničkom naselju Gaza i tada je imao dvdesetak članova starije životne dobi. Nasljednik su zapravo istoimenog KUD-a osnovanog 1986. godine koji je tijekom rata prestao s djelovanjem.

Društvo danas broji 75 članova, osnovali su i dječju sekciju, tamburašku i mješovitu pjevačku skupinu Lovor, a sve sekcije predstavile su se na sinoćnjem koncertu. U posljednjih nekoliko godina mogu se pohvaliti i nastupima diljem lijepe naše, ali i brojnim drugim aktivnostima.

KUD Korana Slunj dobitnik je i nekoliko nagrada, a nadaju se kako će s tradicijom njegovanja narodnih običaja nastaviti i u budućnosti. Da su na dobrom tragu dokaz je i 30-ak najmlađih okupljenih u dječju folklornu sekciju koji pokazuju velik interes da nastave stopama starijih članova.