Mladi karlovački umjetnik Bojan Kiski izlaže u SC-u

U galeriji karlovačkog Studentskog centra otvorena je izložba mladog umjetnika Bojana Kiskog. Ovo je njegova osma samostalna izložba, a ostaje otvorena do 6. siječnja.

Bojan Kiski rođen je u Karlovcu, 2007. godine maturirao je u srednjoj školi za grafički dizajn u Dugoj Resi, a 2013. diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti mostarskog sveučilišta. Osma samostalna izložba mladog karlovačkog umjetnika nosi naziv “Stvarnost ili san”.

Stabla, neboderi, cvijeće i dizalice – neki su od motiva izložebih slika koji naizgled nemaju ništa zajedničkog. Ipak, 22 rada, izrađena u tehnici akrilika na platnu, tuša i zračnog kista imaju poveznicu – simboliku putovanja i plovidbe.

Bojan Kiski jedan je od umjetnika koji su ljetos sudjelovali u programu oživljavanja Radićeve ulice. Ova izložba koja je također izložena u karlovačkoj Zvijezdi, svojevrstan je nastavak ideje u vraćanju života u ovaj dio grada.

Osim u Karlovcu, Kiski je do sada izlagao u Sloveniji, gdje je također imao samostalnu izložbu, a na skupnim izložbama njegovi su radovi predstavljeni u Osijeku, Petrinji, Zagrebu, BiH, pa čak i Njemačkoj, na izložbi “Mlada hrvatska umjetnost”.