Klub vijećnika HDZ-a, HSS-a i HSLS-a odlučio je da neće prihvatiti Odluku o prihvaćanju ponude za obavljanje komunalne djelatnosti skloništa za životinje na području Grada Karlovca koja će biti na dnevnom redu sutrašnje Sjednice Gradskog vijeća. Do daljnjega, o napuštenim životinjama će skrbiti tvrtka CRPK u Utinji, a u planu je raspisivanje novog natječaja za dodjelu koncesije.

Podsjetimo, radi se o dodjeli koncesije tvrtki iz Pokupskog Cerja, što bi dovelo do toga da se sklonište za životinje nalazi u drugoj županiji. Protiv ove odluke bio je i karlovački SDP koji je pokrenuo i peticiju da se ova odluka stopira. Klub vijećnika HDZ-a i koalicijskih partnera tražit će da se ne prihvati niti jedna ponuda tvrtki koje su se javile na natječaj.

Grad Karlovac je u zadnjih deset godina za poslove Skloništa za životinje izdvojio 8 milijuna kuna, a samo u zadnje 4 godine 3 milijuna kuna. Budući da je u tijeku javna rasprava o nacrtu novog Zakona o zaštiti životinja, brigu o životinjama nastavit će karlovački CRPK koji vodi Sklonište u Utinji.

Grad svakog mjeseca izdvaja oko 50 tisuća kuna za rad Skloništa za životinje, a Mandić kaže da postoje ideje o otvaranju županijskog azila u kojem bi sudjelovali i drugi gradovi i općine.