U Karlovac stiže 1,5 milijuna kuna iz Ministarstva turizma

U radnom posjetu Karlovcu danas je boravio ministar turizma Gari Cappelli. U pratnji gradonačelnika Damira Jelića i župana Ivana Vučića, obišao je Stari grad Dubovac, Muzej Domovinskog rata na Turnju, Javnu ustanovu Aquatika i Hotel Korana Srakovčić.

Ministar turizma u Karlovac nije došao praznih ruku. Povod za posjet bilo je potpisivanje dvaju ugovora za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa razvoja turističke infrastrukture u 2016. godini. Za nastavak uređenja Muzeja Domovinskog rata na Turnju, Ministarstvo će Gradu Karlovcu dodijeliti 900.000, a drugi projekt gradske uprave, vrijedan 646.000 kuna, koji je prošao na ovom javnom pozivu, je uređenje Foginovog kupališta. Taj će novac, najavio je gradonačelnik, biti utrošen za uređenje svlačionica, tuševa i prostora za spasioce.

Bila je ovo prilika i za najavu novih natječaja na temelju kojih će biti moguće povući sredstva iz državne blagajne za razvoj kontinentalne turističke ponude. Ministar Gari Cappelli predložio je lokalnim vlastima da kandidiraju projekt uređenja biciklističkih staza koje bi povezale turistima zanimljive lokacije na području Karlovca.

Cilj je zaokružiti turističku ponudu i iskoristiti potencijale kontinenta za privlačenje gostiju tijekom cijele godine, u čemu, smatra ministar, Karlovac zbog svog prometnog položaja ima velike mogućnosti.