Posađeno 89 novih stabala – apel građanima da čuvaju mlade sadnice

Karlovac je ovih dana postao bogatiji za 89 stabala. Naime djelatnici Zelenila trenutne vremenske uvjete iskoristili su za sadnju, obnovu i revitalizaciju karlovačkih drvoreda. Do kraja godine bit će posađeno još 22 stabla, jer je cilj da Karlovac svake godine dobije bar stotinu novih stabala.

Iz gradskog je proračuna ove godine za sadnju novih stabala izdvojeno 160 tisuća kuna, a najviše stabala bit će posađeno oko dječjih igrališta. Dio stabala posađen je u Hebrangovoj ulici, Zvonimirovoj, Domobranskoj, Šestićevoj, Držićevoj, Nemčićevoj, Starčevićevoj, Jonkeovoj, Nehajevoj, odnosno u gotovo svim dijelovima grada.

Zasađena su stabla kestena, lipe, tulipanovca, jasena, katalpe, platane, stupolikog graba, pančićeve omorike, odnosno vrste prikladne za naše podneblje i koje se mogu razvijati u našim uvjetima, kaže tehnička direktorica Zelenila Gordana Purgar.

Mlada stabla su nježna i zahtijevaju dosta brige, ali i puno troškova od zalijevanja, prihrane, a oko njih je stavljena i zaštita od trstike. Stoga i apel svim građanima da koriste zelene površine i uživaju u njima, ali i da vode brigu o mladim stablima kako ne bi došlo do oštećenja. Konačno, Karlovac je prepoznatljiv po svojim parkovima, a da bi to i ostalo tako potrebna je briga svih njegovih stanovnika.