Mini smećar posvađao gradonačelnika i potpredsjednicu Gradskog vijeća

Iako su pokušali održati atmosferu u blagdanskom duhu ni današnja sjednica Gradskog vijeća Grada Karlovca nije prošla bez povišenih tonova. Kao i uvijek na Aktualnom satu se pričalo o mnogim temama, od komunalnih, infrastrukturnih i gospodarskih, pa sve do trošenja proračunskog novca. Najviše je pitanja izazvala gradska donacija Vojniću.

Zašto je Grad Karlovac općini Vojnić darovao kamion? Jesmo li toliko bogat grad da dajemo poklone, i to gradsku imovinu – upitala je to gradonačelnika potpredsjednica Gradskog vijeća, HNS-ova Marina Novaković Matanić, misleći na mini smećara koji je Čistoća poklonila Općini Vojnić. Ujedno je upitala zašto je pročelnik Davor Bartolac išao s njima u tu općinu.

  • Ne pada mi na pamet da mi vi određujete s kojim ću ja pročelnicima ići u Vojnić na press konferencije. Kad budete vi imali tu odgovornost onda ćete vi to raditi.
    Jesmo li bogat grad? Itekako smo bogati, jer u temelju riječi bogat je Bog. Mi smo toliko bogati u ovom trenutku da imamo čak projekt “Žabica” u Liberiji. To je pitanje duhovne snage čovjeka. U ovom trenutku u gradu Karlovcu sve osobe imaju dva obroka, svako dijete ima svoj sendvič i svaka osoba ima krov nad glavom jer imamo Sklonište za beskućnike. To je pitanje svih nas i naše ogledalo. Ima gradova koji to nemaju riješeno na taj način, kazao je Jelić.

No, Novaković Matanić smatra da privatnici mogu sa svojim novcem raditi što god žele, dok gradonačelnik račune mora polagati građanima.

  • Naši građani imaju visoke račune i onda vi iz tih računa dijelite okolo po Hrvatskoj. Nije jedini slučajm jer gospodin direktor Zelenila je davao za samostan u Splitu. kad smanjite račune građanima onda radite s novcima i dobitkom što god hoćete, rekla je Novaković Matanić.

Jelić se začudio što Novaković Matanić smeta poklon siromašnijoj općini, pogotovo jer je porijeklom iz tog kraja. Novaković Matanić je to uvrijedilo.

  • Vaše podrijetlo me čudi da nemate emotivan odnos prema kraju iz kojeg pripadate. To je prezime koje je iz tog kraja i to me čudi. U ovom trenutku govorim ono što mislim. Gdje je problem? upitao je Jelić.

Gradonačelnik se na kraju ispričao, kazavši da nije shvatio da je izrekao uvredu. Nisam htio nikakve negativne konotacije, ni nacionalne, ni rodne, nikakve. Da sam znao, ne bih to izrekao, zaključio je Jelić.