Damir Škaro osigurao USKA-i registraciju službenog automobila

Damir Škaro poznati hrvatski osvajač olimpijske medalje u boksu, veliki humanitarac i predsjednik Autokluba Siget je u nekoliko je navrata pomagao udruzi USKA, a ovoga puta osigurao je donaciju godišnje registracije i autoosiguranja službenog vozila USKA-e bez kojeg rad na terenu ne bi bio moguć.

Rad Udruge slijepih USKA od samoga osnutka podržavale su brojne poznate osobe iz javnog života – političari, umjetnici, sportaši, poduzetnici, novinari – bez čije podrške naš rad na poboljšanju položaja i statusa slijepih osoba i osoba s invaliditetom općenito ne bi bio tako uspješan, kažu u Udruzi.

Ovoga puta zahvaljujući legendarnom hrvatskom sportašu i osvajaču olimpijske medalje u boksu, poznatom humanitarcu Damiru Škari, Udruga USKA može nastaviti svoje redovno djelovanje na terenu. Suradnja  Udruge slijepih i poznatog hrvatskog olimpijca Damira Škare traje već pet godina a do nje je došlo upravo zahvaljujući sportu. Predsjednik Udruge slijepih USKA Mirsad Bećirović trofejni je slijepi majstor borilačkih sportova i judo reprezentativac te je Damir Škaro želio kroz ovaj oblik suradnje izraziti podršku  i poštovanje slijepim osobama koje zaslužuju dostojanstven život na način da pomogne misiju i nastojanja gBećirovića da poboljša položaj i status slijepih osoba i djece članova USKA-e koja uz sljepoću pate od višesatrukih oštećenja.

Udruga USKA uz pomoć službenog vozila omogućuje svojim članovima usluge prijevoza i pratnje na specijalističke i redovne liječničke preglede, rješavanje osobne dokumentacije, pomaže rješavanju imovinsko-pravnih poslova, pruža podršku u integraciji u redovan sustav školovanja, sportsku asistenciju, pomoć pri stambenom zbrinjavanju, zapošljavanju, dostavom paketa pomoću u vidu hrane i higijenskih potrepština te niz drugih usluga svojim članovima na području čitave Karlovačke županije što dovoljno izražava vrijednost ove donacije za Udrugu.

Damir Škaro je istaknuo da mu je posebno zadovoljstvo pomoći u skladu sa svojom filozofijom o sportu i humanosti, te da posebno podržava sportski rad i rezultate predsjednika USKA-e Mirsada Bećirovića, kao i rad na razvoju i promociji sporta za osobe s invaliditetom.

Vjerujemo da će ovaj pozitivan primjer dugogodišnjeg prijateljstva, partnerstva i suradnje potaknuti i druge poslovne subjekte na društveno-odgovorno poslovanje, poručuju iz Udruge.