Ireks Aroma d.o.o. kompletno poslovanje seli u Jastrebarsko

Tvrtka Ireks Aroma, jedan od vodećih proizvođača na tržištu poboljšivača okusa i mješavina za pekarsko-slastičarske proizvode i mesne prerađevine, kompletno poslovanje seli u Jastrebarsko. Do sada je uprava ove tvrtke bila u Zagrebu, a od iduće godine i upravna zgrada i postrojenja nalazit će se u jaskanskoj gospodarskoj zoni Trešnjevka.

Tvrtka Ireks Aroma već tridesetak godina dio svojih postojenja ima u Jastrebarskom, a uskoro će ovdje iz Zagreba preseliti kompletno poslovanje. Vrijednost investicije je 4 milijuna eura. U tijeku su radovi na izgradnji upravne zgrada, pogona za proizvodnju mirisnih kompozicija i aroma, te primjensko-razvojnog laboratorija dodataka za mesne proizvode unutar Komunikacijskog centra, koji se zbog toga proširuje, rekao nam je direktor tvrtke Krešimir Bošnjak. Cijeli proces preseljenja trebao bi biti završen za nešto više od godinu dana.

Osim dobrog prometnog položaja ove lokacije, kao razlog preseljenja Bošnjak navodi dobru suradnju s gradskom upravom. Gradonačelnik Zvonimir Novosel nada se da će smanjivanje komunalnih davanja potaknuti i druge tvrtke na taj korak.

Ovo je prva tvrtka koja iz Zagreba u Jastrebarsko seli kompletno poslovanje. Za sada nova zapošljavanja nisu u planu, no dugoročno u Gradu očekuju pozitivne efekte. Kako doznajemo, Grad Jastrebarsko u razgovorima je s još nekoliko zagrebačkih tvrtki koje imaju u planu nova ulaganja, pa bi ova gospodarska zona uskoro trebala dobiti još novih stanara.