Motor iz Adriadiesela idući tjedan kreće za Rusiju

Iz Adriadiesela idući tjedan na put za Rusiju kreće 75 tona težak motor. Proizvod je to na kojem su djelatnici ove tvrtke radili više od pola godine, a bit će dio Rostovske nuklearne centrale. Podsjetimo riječ je o poslu ugovorenom početkom ove godine, a koji je Adriadiesel izvukao iz stečaja.

– Ovo je jedan pravi primjer suradnje u realnoj ekonomiji i kakvi bi trebali biti odnosi između Hrvatske i Rusije na obostrano zadovoljstvo s obzirom da na ovom projektu sudjeluju i ruske i hrvatske kompanije, izjavio je prilikom obilaska tvornice predstavnik Veleposlanstva Rusije u RH Vladimir Prokhorov.

Nekoliko milijuna eura vrijedan diesel generatorski set prošao je sve probne testove, a trenutno se priprema za isporuku. Ovaj projekt odrađen je po svim pravilima i zakonskoj regulativi Rusije i to prema najnovijim zahtjevima u nuklearnom sektoru.

– Ovo je dokaz da je Adriadiesel na pravom putu, da je zadovoljio sve uvjete i radi isporuku još jednog generatorskog seta što ukupno čini 13 jedinica u ovoj nuklearnoj centrali. Adriadiesel je prisutan u još tri nuklearne centrale u Rusiji i to u onima koje spadaju u glavne centrale, rekao je član Uprave Adriadiesela Danijel Hruškovec.

Suradnja Rusije i Adriadiesela traje od 1977. godine, a karlovačka tvrtka prepoznata je kao značajan partner koji ima priliku nastaviti s izradom svojih kvalitetnih proizvoda.

– Ono što je bitno za budućnost Adriadiesela je to da ulažemo u ljude i u nove tehnologije, pa pozivam ljude, posebno mlade neka se jave u ovu tvrtku jer imamo posla, spremni smo vas obučiti i ići naprijed s novim tehnologijama, poručio je predsjednik Uprave Adriadiesela Nenad Končar.

Ovaj projekt realiziran je i uz pomoć Hrvatske banke za obnovu i razvoj koja je Adriadieselu dala bankovnu garanciju. Pred ovom karlovačkom tvrtkom već su novi poslovi.

– Pred potpisivanjem smo drugog ugovora za remont jednog ovakvog motora koji bi trebao stići početkom siječnja iduće godine. Također se sa svojim partnerima namjeravamo natjecati na nekoliko velikih tendera gdje je u pitanju ne jedan, već po desetak ovakvih motora koje uspješno znamo i možemo raditi, dodao je Hruškovec.