Uspješna godina za gimnastičare karlovačkog Sokola

Gimnastički klub Sokol završava 2016. godinu s odličnim rezultatima. Posljednje ovogodišnje natjecanje bio je Memorijalni turnir „Laza Krstić i Marica Dželatović“ u Novom Sadu, s kojeg su se karlovački gimastičari vratili s pet medalja. Ukupno je ove godine osvojeno čak 32 odličja na natjecanjima državne razine i 14 odličja na međunarodnim natjecanjima.

Turnirom u Novom Sadu zaključena je još jedna natjecateljska sezona karlovačkih gimnastičara i gimnastičarki. Na turniru je nastupilo 194 gimnastičara i gimnastičarki iz Turske, Južnoafričke Republike, Mađarske, Slovenije, Italije, Cipra, Bugarske, Rumunjske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Izraela, Srbije i Hrvatske.

Od karlovačkih gimnastičarki, najuspješnije su bile Petra Furač i Korina Belokleić, kaže glavna trenerica Robertina Kućan. Korina Belokleić nastupila je u finalu na preskoku, gredi i parteru dok je Petra Furač nastupila u finalu na sve četiri sprave. Korina je osvojila srebrnu medalju na preskoku dok je Petra u Karlovac ponjela tri bronce, na gredi, parteru i preskoku. Ovu godinu kao uspješnu će pamtiti i Lara Belokleić, koja je zajedno sa sestrom Korinom i Petrom Furač ekipno bila prva na državnom natjecanju u kategoriji seniorki.

Uspješna je godina i iza muškog dijela ekipe, pogotovo iza Lovre Čorka koji je postao državni prvak u višeboju, a i na posljednjem natjecanju u Novom Sadu osvojio je broncu u međunarodnoj konkurenciji, rekao nam je glavni trener gimnastičara Marijan Šančić.

Rezultate svoga rada članovi kluba pokazat će u subotu 19. prosinca na gimnastičkoj akademiji u dvorani Sokol, a dan prije bit će održana i svečana sjednica povodom obilježavanja 130 godina postojanja i djelovanja kluba.