Gotovo 7 milijuna kuna za karlovački sport u 2017. godini

U Školskoj sportskoj dvorani održana je sjednica Skupštine Karlovačke športske zajednice. Na dnevnom redu bio je Plan sredstava za sufinaciranje Javnih potreba u sportu Grada Karlovca u 2017. godini, ali i inventura članstva – prijem novih klubova i brisanje onih koji nisu izvršavali obveze.

Karlovački sport ove godine na raspolaganju ima 6,93 milijuna kuna. Najveći dio tog novca, gotovo 3 milijuna kuna, namijenjeno je za tekuće donacije za korištenje sportskih dvorana, a još 2,35 milijuna kuna otići će za tekuće donacije sportskim udrugama članicama Karlovačke športske zajednice.

Na sinoćnjoj sjednici u članstvo Karlovačke športske zajednice primljene su i tri nove sportske udruge. Neki su pak brisani iz članstva – muški i ženski kuglački klub Mantinela, Taekwondo klub Jelačić i Pikado klub Queen. Kod nekih razlog nije neaktivnost, već činjenica da u zadnje četiri godine nisu održali redovnu ni izbornu skupštinu niti su uskladile i predale svoje statute, pojasnio je predsjednik KŠZ Želimir Feitl.

Osim ovih točaka, usvojene su izmjene i dopune statuta Karlovačke športske zajednice te Poslovnik o radu Skupštine.