Niti jedna ponuda za kupnju Bjelolasice

Ni nakon devetog kruga nema zainteresiranih za kupovinu Hrvatskog olimpijskog centra Bjelolasica u stečaju. Podsjetimo, posljednji krug natječaja bio je otvoren do prošlog petka, a imovina se prodavala u tri cjeline Jasenak 1 s paviljonima Klek, Kula, Lasica, restoranom, sportskim i skijališkim terenima, Jasenak 2 koji obuhvaća paviljone Vrela, Dobra, Đula, Tounjčica i Mrežnica te zemljište u Ogulinu “Pod branom”. Ukupna vrijednost bila je oko 22,5 milijuna kuna. Ni u pola niža cijena od procijenjene nije privukla niti jednog investitora.

– Nije zaprimljena niti jedna ponuda. Bilo je zainteresiranih koji su došli pogledati, ali nakon toga se nisu više nikada javili, potvrdio nam je stečajni upravitelj Tomislav Đuričin.

Što investitore odvlači od Bjelolasice koja je u svojim najsjajnijim vremenima bilježila desetke tisuća noćenja godišnje nije poznato. No činjenica jest da onog tko kupi, ako ikada netko kupi ovaj kompleks, očekuju značajna ulaganja.

Sad slijede pregovori s vjerovnicima radi daljnje prodaje. Od njih četvero dvoje je pristalo ponuditi imovinu Bjelolasice u stečaju po još nižoj cijeni. Đuričin dodaje kako je već poslao zahtjeve za odobrenjem smanjenja cijene i čim ona stignu kreće se u novi, 10. krug prodaje Bjelolasice.