Predstavljen Priručnik za grupni rad s mladima

Udruga Carpe Diem predstavila je priručnik s radionicama za interaktivni rad s djecom, mladima i roditeljima. Nastao je u sklopu projekta ”Budi NEovisan, budi svoj”. Autori radionica su nastavnici, stručni suradnici i odgajatelji koji su završili stručnu edukaciju namijenjenu prosvjetnim djelatnicima koji žele unaprijediti svoje komunikacijske vještine.

Priručnik je namijenjen svima koji u svom radu imaju doticaj s mladima te imaju prostora, mogućnosti, želje i motivacije da s njima rade na grupni interaktivni način. Teme su raznolike – samopouzdanje i razvoj pozitivne slike o sebi, emocije, privatnost, aktivno slušanje, sretno dijete – sretan roditelj, odnosno uključuju gotovo sva područja psihosocijalnog razvoja mladih.

Inače ovo je treća godina kako se provodi projekt ”Budi NEovisan, budi svoj”. U edukaciju je ove godine bilo uključeno više od 50 prosvjetnih djelatnika iz devet srednjih škola te odgajatelji domova za odgoj djece. Projekt je financiralo Ministarstvo zdravlja, vrijedan je 128 tisuća kuna, a Grad Karlovac omogućio je tiskanje priručnika.