Otvoren Božićni sajam; izlagači na otvorenom do 23. prosinca

Ususret Božiću koji ćemo uskoro proslaviti i naš grad je zasjao božićnim ugođajem. Danas je tim povodom otvoren tradicionalni Božićni sajam koji će biti otvoren do idućeg petka. I ovog puta bez šatora, na štandovima na početku Radićeve ulice i ovog puta možete kupiti proizvode lokalnih OPG-ovaca.

Na Božićnom sajmu na početku Radićeve ulice građani mogu pronaći razne božićne poklone poput meda, zdravih slastica, lavande, božićnih ukrasa od drva, stakla i keramike, nakita, te drugih prigodnih predmeta. Svoje proizvode predstavljaju karlovački poljoprivrednici i obrtnici, te proizvođači tradicijskih hrvatskih proizvoda.

  • Kao i svake godine i ove godine tradicionalno otvaramo Božićni sajam po treću godinu na otvorenom, ali po sugestiji i zahtjevu građana koji su htjeli da to bude izvan šatora, a i izlagači su isto zadovoljniji kad je to na otvorenom prostoru. Jest da je zima ali nadamo se da će atmosfera biti dobra i da neće štetiti izlagačima, kazala je gradska pročelnica Andrea Vrbanek.

Dobra je to prilika da se predstave građanima i zarade koju kunu, no, većina izlagača kaže da im je hladno na otvorenom i fali im glazba i ugostiteljska ponuda.

  • Već dugo godina sam na Božićnom sajmu u Karlovcu. Malo nam je hladno jer nismo u zatvorenom. Dok je bio šator bilo nam je fino toplo, međutim, vidite i sami kako je hladno. ali, što ćemo, moramo se boriti da nešto prodamo. Karlovac je mali grad i ne možemo očekivati da nešto imamo kao što imaju u Zagrebu ili Otočcu. Tamo ljudi kupuju, a ovdje većina Karlovčana je nezaposlena, pa možda stako sebi nešto i napravi, ispričala je Milica Gojsović.

Usprkos hladnoći i nedostatku glazbe, mnogi Karlovčani zastanu na Božićnom sajmu i razgledaju ponudu. Iz Grada pozivaju građane da obiđu sajam i kupe neki od proizvoda naših OPG-ovaca.

  •  Ovo nije velik sajam, ali ono što je ovdje prezentirano su izuzetno vrijedne rukotvorine u koje je uloženo puno truda i znanja, ali i puno ljubavi, kaže zamjenica gradonačelnika Grada Karlovca Marina Kolaković

 

Na upit zašto nema ugostiteljske ponude i glazbe iz Grada poručuju da ugostitelji za sudjelovanje na sajmu nisu bili zainteresirani i da je u blizini puno kafića.

  • To je ono što u ovom trenutku možemo napraviti. Mislim da je vrlo poticajno to što su ovdje štandovi besplatni, jer znamo da nisu u drugim sredinama. Vezano uz onaj cijeli niz događanja, ako ste mislili na neku priredbu, to se odvija na mnogim drugim lokacijama u gradu, i to u zatvorenim prostorima, dodala je Kolaković.

Božićni sajam će biti otvoren do 23. prosinca od 10 do 22 sata, no, upravo zbog hladnoće, većina izlagača štandove zatvori puno ranije.