Više rada u sljedećem razdoblju bit će usmjereno na EU projekte

Cilj vatrogasne zajednice Karlovačke županije u sljedećem razdoblju je više raditi na europskim projektima. Primjećeno je naime da nisu dovoljno iskorištena sredstva koja se nude preko raznih natječaja. Osim toga nastavit će se rad na obuci vatrogasaca te nabavka nove opreme.

Osim što je na redovnoj sjednici podneseno izvješće o radu u prošlom razdoblju, raspravljalo se o planovima, kao i financijama za sljedeću godinu. U vatrogasnoj je zajednici okupljeno 95 dobrovoljnih društava te dvije javne vatrogasne postrojbe – Karlovac i Ogulin.

Radit će se na edukaciji, kako vatrogasaca tako i građana, osobito u mjesecu zaštite od požara kad je velika pažnja usmjerena na vrtićku i školsku djecu, no nastojanje je i imati što više projekata koji bi bili financirani preko raznih natječaja.

Projekti će vjerojatno biti rađeni suradnji s Razvojnom agencijom Karlom, a stanje opremljenosti predsjednik Robert Hranilović ocjenjuje srednjom ocjenom. Pomaci se osjećaju, no bit će potrebno još nekoliko godina da se to popravi. Proračun vatrogasne zajednice ostaje na razini ove godine i iznosi milijun i 140 tisuća kuna.