Službene potvrde kandidatura: Damir Jelić ide u utrku za župana, Damir Mandić za gradonačelnika Karlovca

Dva Damira danas su i službeno potvrdili kandidature za lokalne izbore, Jelić za župana Karlovačke županije, Mandić za gradonačelnika grada Karlovca. Logičan je to slijed s obzirom da je Jelić predsjednik županijskog HDZ-a, a Mandić gradske organizacije. Ići u četvrti mandat bi bilo veliko opterećenje, potrebne su nova energija, nove ideje i snaga, a s druge strane na županijskoj razini potrebno je iskustvo vođenja najvećeg grada u županiji, izjavio je kandidat za župana Damir Jelić te dodao da smatra kako je to njegov normalan put.

– Ono što je najznačajnije je da sam zamrznuo svoj mandat u Saboru i mislim da je to najpoštenije jer sam uvjeren da je županska pozicija s tim nespojiva i da se tako mogu posvetiti za vlastiti grad, ali ne dijeliti ni druge gradove. U konačnici, to nisam nikada radio, to se najbolje vidi kod zaposlenja u našim tvrtkama da su nam svi građani jednaki. Grad Karlovac je 75 posto gospodarstva Karlovačke županije i zašto se ta sreća ne bi prelila i na druge gradove i općine. Mene sad očekuje kompromis, biti gradonačelnik pošteno i časno do kraja mandata, ali sigurno se i više posvetiti Karlovačkoj županiji, kazao je Jelić.

S druge strane već duže vrijeme se govori u javnosti kako je njegov nasljednik aktualni predsjednik Gradskog vijeća i ravnatelj karlovačke Gimnazije Damir Mandić koji kaže kako osim potpore unutar stranke, ima i potporu nestranačkih ljudi koji smatraju da bi posao vođenja grada radio jako dobro.

– Iskustvo osam godina u vijeću i dvije godine kao predsjednik me na neki način i samog natjeralo da promišljam u ovom pravcu. Pozicija gradonačelnika Karlovca je odgovorna i časna, smatram da sam u svom dosadašnjem radu pokazao da politiku ne doživljavam kao prostor nekog suhoparnog sukobljavanja nego traženja kvalitetnih rješenja. Dosadašnji rad u Gradu pokazao je da idemo prema razvojnim momentima, ali činjenica je su pred nama neka nova vremena i treba razmišljati o novoj energiji i novim snagama, istaknuo je Madnić.

Na upit na koju će poziciju aktualni župan Ivan Vučić, razmišlja li o povratku na mjesto gradonačelnika Ogulina, Jelić kaže kako za njega postoji i dalje mjesto na županijskoj razini.

– Gospodin Vučić je sigurno prema mišljenju naše stranke predsjednik Županijske skupštine i to je ono što sigurno njega čeka. Na njemu je kao ozbiljnom i odgovornom političaru da odluči kojim će putem ići, dodao je Jelić.

O ostalim imenima poput zamjenika gradonačelnika i župana još je rano govoriti, međutim prema Mandićevim riječima i na te pozicije će doći neka nova imena.

Inače dvojac je svoje kandidature najavio u Aquatici gdje danas završava Advent, pa je tako od 12 do 14 sati ulaz u akvarij za sve posjetitelje besplatan, a oni koji žele novac umjesto kupnje ulaznice mogu donirati udruzi Jak kao Jakov.