Računovođe i financijski djelatnici informirani o promjenama koje ih očekuju od 1. siječnja

Od 1. siječnja računovođe i financijske djelatnike očekuje niz novosti u poslovanju. Naime od iduće godine na snagu stupa čak 15 što novih, što izmijenjenih zakona. Stoga je Udruga računovođa i financijskih djelatnika Karlovac za svoje članove organizirala seminar o novinama koje ih očekuju.

– Najvažnije promjene doživio je Zakon o porezu na dohodak, zakon koji se odnosi na osobne primitke, dohotke, doprinose, isplate neoporezivih primitaka. Novosti ima i u zakonu o PDV-u, o porezu na dobit, o fiskalizaciji, o lokalnim porezima i brojnim drugima. Dobar dio izmjena ide u smjeru olakšavanja rada jer se većinom prebacuje s papirnatog u elektronički oblik rada. Neke prijave se ukidaju, a neke se pojednostavljuju, kazao je savjetnik u Hrvatskoj zajednici računovođa i financijskih djelatnika Domagoj Bakran.

S obzirom na količinu novosti, ne čudi možda i najveći odaziv do sada na jedan ovakav seminar.

– Karlovačka udruga često provodi razne edukacije i seminare i jedna je od najaktivnijih udruga koje djeluju u okviru Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika. Naši članovi se na ovom mjestu obrazuju i usavršavaju te marljivo rade kasnije kod svog poslodavca. Poslodavac može biti zadovoljan zato što ima spremnog računovođu i financijskog djelatnika koji je dobio najnovije informacije, naglasila je predsjednica Udruge računovođa i financijskih djelatnika Karlovac Marina Lovrić.