Osnovna škola Žakanje proslavila Dan škole

Osnovna škola Žakanje proslavila je svoj dan. Budući da se bliže zimski praznici, bio je to povod za dvostruku svečanost. Djeca su u suradnji s nastavnicima pripremila božićnu priredbu, na kojoj je bilo i pjesme i plesa, ali i nastupa malih glumaca kojima predviđamo sjajnu budućnost.

Dani uoči završetka prvog polugodišta prilika su da učenici pokažu što su naučili i uvježbali, svojim se izvedbama pohvale pred roditeljima, bakama i djedovima, uživaju u svom trenutku na pozornici i pljesku publike. No to nije bio jedini povod božićnoj priredbi u Osnovnoj školi Žakanje. Jučer je, naime, proslavljen i Dan škole. U programu su sudjelovala djeca svih razreda.

Inače, za OŠ Žakanje ova je godina bila vrlo uspješna. Dokaz je nagrada koja im je uručena u sklopu projekt “Naljepši školski vrtovi”, koju su zaslužili u kategoriji energetske učinkovitosti. Također, iako je praksa zaključivanja ocjena prije zimskih praznika napuštena prije nekoliko godina, ocjene nisu nužne da bi se donio zaključak da su u prvom polugodištu učenici ove škole dobro i kvalitetno radili.

Priredbu svojih malih sumještana došao je pogledati i načelnik Nikola Sopčić, kojemu je ravnateljica uputila zahvalu na onome što općina čini za podršku radu škole. Neki od oblika pomoći su sufinanciranje udžbenika i obroka za djecu, a kako je najavljeno, uskoro se i u ovu školu uvodi školska uniforma, čija će se nabavka također financirati iz općinskog proračuna.