Premijera predstave “Limun – čokolada – luk”

U Gradskom kazalištu Zorin dom sinoć je premijerno izvedena predstava “Limun- čokolada – luk” nastala u nezavisnoj produkciji Studija za plesnu edukaciju i umjetničko stvaralaštvo – Studija 23. Autorica predstave je mlada Karlovčanka Kasija Vrbanac.

Zahvaljujući mladoj plesačici i koreografkinji Kasiji Vrbanac, karlovačka je publika sinoć imala priliku pogledati predstavu “Limun- čokolada – luk” čija je premijera napunila Zorin dom. Riječ je o predstavi psihodeličnog karaktera s naglaskom na vizualnom i auditivnom doživljaju publike, a ishodište inspiracije autorica je pronašla u tezi da svako umjetničko djelo pripada određenoj ideologiji, odnosno socijalnim i političkim uvjetima u kojima umjetnik stvara.

Predstava je zapravo nastala na temelju diplomskog rada. Naime, Kasija Vrbanac diplomirala je na Akademiji za ples u Ljubljani.

Autorica je temi pristupila iz dva aspekta ideologije na području plesa – ideologije konstrukcije tijela i ideologije tjelesne reprezentacije. Iako su izvođačice različite, predstava ih, naime, upravo na taj način povezuje.